(VIDEO) U subotu prvi kasački vikend ove godine, ali bez prisustva publike

Najstarija kasačka trka u Srbiji „ 56. trka za Pehar Somborskih Novina“ biće održana u Somboru u subotu 29.avgusta na somborskom Hipodromu.

Zahvaljujući velim naporima organizatora Konjičkog kluba „Vojvođanin“ i predsednika Branislava Jokića tradicionalne kasačke trke će se sprovesti bez prisustva publike uz sprovođenja svih mera Kriznog štaba. Zbog toga organizatori mole sve naše sugrađane da ne dolaze na Hipodrom, jer neće biti pušteni. Biće prisutan samo ograničen broj ljudi uz konjička grla i službenih lica.

Na programu pored glavne trke biće još 9 trka, među kojima su „Brza partija“ kao i tradicionalni „Memorijal porodice Preradović“. Prva trka startuje u 14 časova. Pobednicima će biti uručene nagrade ali bez ikakvih pratećih programa, kao i prethodnih godina.

Iz rukovodstva kluba „Vojvođanin“ obaveštavaju ljubitelje konjičkog sporta da se planira, ukoliko uslovi dozvole, organizovanje drugog kasačkog dana u Somboru o oktobru mesecu. Takođe se planira za sledeću godinu organizovanje više kasačkih trka u letnjem periodu. Plan je da se vozi 5 trka u 2021.godini , svaki mesec po jedna i to na na potpuno preuređenom Gradskom hipodromu.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar