KULA: Dogovorena dalja saradnja sa ukrajinskom zajednicom

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić i Vladimir Đurović, predsednik Skupštine opštine Kula sastali su se sa predstavnicima Nacionalnog saveta ukrajinske nacionalne manjine i predstavnicima Kulturno umetničkog društva „Ivan Senjuk“ iz Kule i predstavnicom novinsko izdavačke ustanove „Ridne slovo“.

Predsednik opštine je istakao da je opština Kula opština sa najvećom ukrajinskom zajednicom u Srbiji. Prema poslednjem popisu u opštini Kula živi oko 1500 Ukrajinaca, a to je ujedno bila i jedna od tema o kojoj se govorilo na sastanku – predstojeći popis stanovništva.

Predstavnici KUD-a podsetili su na problem prostorija za rad, a predsednik Miljanić je najavio da će ove godine biti renovirane prostorije KUD-a „Ivan Senjuk“, čime će se obezbediti još bolji uslovi za rad KUD-a koji broji preko 150 članova i više različitih sekcija.

Miljanić je dodao da će lokalna samouprava, kao i ranijih godina, nastaviti sa finansiranjem manifestacija ukrajinske nacionalne manjine i najavio da će Festival Ukrajinskog dečijeg stvaralaštva „Veselka“ od ove godine biti uvršten u kalendar kulturnih dešavanja opštine Kula.

Redakcija

Redakcija