(VIDEO) Verifikovano Sportsko odeljenje – od 12. do 15. aprila konkurs za upis

Konferencija ze medije povodom dobijanja odobrenja za formiranje Sportskog odeljenja u somborskoj Gimnaziji „Veljko Petrović“ održana je u Sportskom savezu Grada Sombora. Na konferenciji su govorili Dušan Mišković, direktor Gimnazije , Antonija Nađ Kosanović, članica Gradskog veća i Zoran Bojić, predsednik Sportskom savezu Grada Sombora.

Podršku u ovom projektu Gimnaziji „Veljko Petrović“ apsolutno su dali Sportski savez Grada Sombora i Gradska uprava.

„Sportski savez kao i do sada uvek je podržavao sve sportske klubove i manifestacije, kao i školski sport i svaku dobru ideju. Za mene je ovo ideja koja je davno bila na našem tapetu, ali nikad nije realizovana i neizmerno sam srećan što se sada to ostvaruje“, istakao je Zoran Bojić, predsednik Sportskog saveza Grada Sombora-

„Grad Sombor je pružio logistički podršku pri apliciranju Ministarstvu sporta od strane somborske Gimnazije u cilju ostvarivanja ove ideje. Ovo je od velikog značaja za naš grad, ali pre svega za našu decu. Pohađanjem ove škole našoj deci će se pružiti velike mogućnosti u daljem školovanju i životu uopšte. 2017 smo rekonstruisali sportsku halu u Gimnaziji i stvorili odlične uslove za rad svih đaka, a posebno ovog odeljenja. Na stvaranju boljih uslova radićemo i u narednom periodu“, rekla je Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća.

Više o procesu dobijanja verifikacije, načinu prijave i samom školovanju rekao je Dušan Mišković, direktor Gimnazije.

„Radi se o smeru za učenike koji imaju zapažene rezultate u sportu i koji žele da nastave da se bave sportom i nekim zvanjima u domenu sporta. Ako se kasnije i redomisle, stečena znanja će im dobro doći i mnogo pomoći za upisivanje na sve ostale fakultete. Najvažnije je sada da se zna da je upis za ovo odeljenje predviđen za period od 12. do 15. aprila i da ne postoji prijemni, nego je potrebno zadovoljiti kriterijume koji se traže u prijavi, koju treba da overi granska organizacija u sportu kojim se kandidat bavi i ima dobre rezultate. Sve informacije o upisu su dostupne na sajtu Gimnazije, a mogu se dobiti i ličnim kontaktima u Gimnaziji ili Sportskom savezu. Prima se minimalno 15, a maksimalno 20 đaka. Po svim saznanjima do sada mislimo da će ih biti 20, a ako bude potrebno gledaćemo da ovorimo i dva odeljenja“. završava Dušan Mišković, direktor Gimnazije „Veljko Petrović“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar