FK “Kordun” posle žalbe gostiju ostao bez bodova u derbiju

Lokalni derbi odigran u Kljajićevu u okviru 14.kola Međuopštinske fudbalske lige 1 razred između “Korduna” i ekipe “Dinamo 1923” iz Bačkog Brega registrovan je službenim rezultatom 0 : 3 za goste. Odluku je donela Disciplinska komisija Gradskog fudbalskog saveza, posle žalbe ekipe iz Bačkog Brega na „nastup fudbalera za treći klub u sezoni” a radi se o fudbaleru “Korduna” Milanu Đurića, koji je postao član ekipe u poslednjem prelaznom roku. Posle razmatranja žalbe doneta je odluka i utakmica je registovana službenim rezultatom „po članu 63” a igrač Milan Đurić do 14. maja neće imati pravo nastupa za “Kordun” na zvaničnim utakmicama. Posle ove odluke ekipa lider na tabeli “Dinamo 1923” je ostala i dalje prva ali sada sa tri i pet bodova prednosti u odnosu na “Radnički” i “Polet” iz Sivca a “Kordun” je ostao na 5 mestu ali sada sa 17 bodova.
Naredno 16.kolo MFL 1 igra se 23. i 24 marta a na rasporedu su sledeći susreti. U subotu u Bačkom Gračacu “Borac” i “Mladost” a u Kljajićevu “Kordun” i “Omladinac” Deronje.

U nedelju je “Polet” u Sivcu domaćin ekipi “Zadrugar”, u Rastini se sastaju “Polet” i “Terekveš”, u Svetozar Miletiću “Jedinstvo Lemeš” i “Aleksa Šantić” dok je derbi kola u Somboru na Gradskom stadionu gde se sastaju drugoplasirana i prva ekipa na tabeli “Radnički” i “Dinamo 1923”. Svi susreti počinju u 15 časova.

Ovog vikenda počinje i drugi deo sezone u MFL 2 razred. Prvi jesenji deo obeležila je ekipa “Jedinstvo” iz Stanišića, kao ekipa bez poraza u 9 utakmica, druga na tabeli je ekipa “Bratstvo 2019” iz Prigrevice sa 3 boda manje. Slede somborski “PIK 2023”, “Jedinstvo 1947” iz Koluta, “Sport” Bezdan, “Panonija” Lalić, “Dinamo” Sonta, “Jedinstvo” Ribarevo, “Dunav” Bački Monoštor i kao poslednja ekipa bez bodova “Telečka”. U okviru 10. kola u subotu 23.marta sastaju se u Stanišiću “Jedinstvo” i “Dinamo” a svi ostali susreti igraju se u nedelju , u Kolutu “Jedinstvo 1947” i “Telečka”, u Bačkom Monoštoru “Dunav” I “PIK”, u Prigrevici “Bratstvo 2019” i “Panonija” i u Ribareviu “Jedinstvo” i “Sport”, I ovde svi susreti počinju u 15 časova.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar