(VIDEO) Otvorena nova jaslena grupa u Predškolskoj ustanovi “Vera Gucunja“

Grad Sombor i Predškolska ustanova „Vera Gucunja“ vredno rade na proširenju kapaciteta i smanjenu liste čekanja. U vrtiću „Pužić“, u ulici Avrama Mrazovića, otvorena je nova jaslena grupa.

„Juče smo otvorili jednu jaslenu grupu, za mlađi jasleni uzrast, i tako povukli jedanaestoro dece sa liste čekanja. Smanjujemo polako broj, radimo na tome da koliko možemo da učinimo roditeljima i izađemo im u susret, da obuhvatimo što veći broj dece, i trenutno smo uspeli da otvorimo jednu jaslenu grupu“, rekla je Snežana Gazetić Pavošev, direktorka Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Sombor.

Tim povodom vrtić su posetili Goran Todorić, načelnik Odeljenja za obrazovanje Gradske uprava grada Sombora i Anita Stojakov, članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja.

„Pre nekih nepunih mesec dana bili smo u Šikari gde su otvorene dve nove vaspitne grupe. Raduje me što imamo stalno povoda da otvaramo nove grupe i mogućnosti. Moram da napomenem da lokalna samouprava zajedno sa upravom Predškolske ustanove kontinuirano radi na pronalaženju rešenja za povećanje i proširenje kapaciteta Predškolske ustanove. Briga o našim najmlađim sugrađanima je nama svakako prioritet i nadamo se da će u narednom periodu lista čekanja biti smanjena i da će kapacitet biti što je više moguće proširen“, istakla je ovom prilikom Anita Stojakov.

Zanimalo nas je i kako teku radovi na ostalim objektima koji će dodatno smanjiti listu čekanja.

„Što se tiče ostalih objekata – na objektu u Sportskoj ulici na Selenči planirana je dogradnja dve vaspitne grupe, trenutno sve teče dinamikom kako je planirano, možda bude nekog malog kašnjenja zbog vremena, ali trenutno sve ide onako kako je planirano. Ono što je takođe u planu jeste jedna vaspitna grupa, pripremno-predškolska, u Osnovnoj školi „Bratstvo jedinostvo“ u Somboru”, završava Gazetić Pavošev.

Redakcija

Redakcija