(VIDEO) U toku prijave za plivanje za Časni krst 2022.

Zavičajno udruženje Srba „Korijeni“ i ove godine na Bogojavljanje, 19. januara, organizuje tradicionalno plivanje za Časni krst. Manifestacija će biti održana na gradskom kupalištu Štrand, a nešto detaljnije o programu za našu televiziju govorio je Dušan Sekućić, predsednik ZUS „Korijeni“.

„Ovu tradicionalnu manifestaciju organizujemo godinama sa namerom da održavamo i negujemo stari verski običaj polaganja ledenog krsta u vodu i plivanja za Časni krst. Prijave se podnose Sportskom savezu grada Sombora do ponedeljka, 17. janura, a svi prijavljeni takmičari moraju dostaviti dokumentaciju sa lekarskog pregleda i potpisati prijavu za učešće. Programa počinje u 9 časova kada će biti održana Liturgija u somborskom Hramu Svetog Velikomučenika Georgija. Dva sata kasnije je predviđen odlazak na Štrand. Tačno u podne je predviđeno obraćanje organizatora svim učesnicima i gostima, dok će pola sata kasnije krenuti predviđena trka. Nakon toga sledi proglašenje pobednika, te ručak za goste i takmičare“ ističe Sekulić.

Podsećanja radi prijave se podnose Sportskom savezu grada Sombora do ponedeljka, 17. janura, a svi prijavljeni takmičari moraju obaviti obavezni lekarski pregled i potpisati prijavu za učešće.

Redakcija

Redakcija