(VIDEO) Somborski bokseri na “Zlatibor boxing night”

Četvorica boksera, članovi prvaka Srbije BK „Sombor“, imali su prve i to profi mečeve na reviji “Zlatibor boxing night” koja je početkom godine održana na Zlatiboru u organizaciji Bokserskog saveza Srbije.

Na programu je bilo 7 mečeva i trener Stojan Knežević je dobio priliku da u ring povede Uroša Draču, Jovana Nikolića, Sejdi Nazifa i Jababu Mađija. Ostvarili su 2 pobede i 2 poraza i ostavili odličan utisak svoje trenere, selektore reprezentacije i najavili velike domete u ovoj godini. Drača i Nazif su za protivnike imali državne prvake Srbije.

Drača je pružio veliki otpor mnogo iskusnijem Džejlanu Toskiću iz Novog Pazara, ali je izgubio prekidom u drugoj rundi zbog povrede nosa. Nazif je bio akter najboljeg meča večeri. Mladi bokser iz Sombora je za protivnika imao reprezentativca Nenada Jovanovića iz “Crvene Zvezde” i izgubio u veoma izjednačenoj borbi, koja je po mišljenju mnogih trebala biti završena bez pobednika.

Jovan Nikolić, talentovani mladi bokser iz Novog Sada koji je član somborskog kluba, iznenadio je boksersku javnost odličnom borbom i pobedom prekidom u trećoj rundi protiv Igora Rogića iz “Partizana”, dok je jedan od najpopularnijih boksera “Sombora” Jababu Mađi u meču sa mnogo iskusnijim bokserom Ninom Zarinom iz Zrenjanina pokazao da mu baš leži profi boks. Mađi je u svim rundama bio dominantan i završio je meč prekidom u trećoj rundi.
Upitali smo trenera somborskog kluba šta očekuje somborske boksere ove godine i hoće li titula prvaka Srbije biti odbranjena.

„Mi se nadamo da ćemo da odbranimo titulu i opet budemo najbolji. Ove godine se malo menja način takmičenja, biće organizovana Razvojna liga u kojoj će se dati akcenat na mlađe takmičare, a svi malo stariji i iskusniji bokseri takmičiće se u Regionalnoj ligi. U ovo današnje vreme, to više nije tajna, bokseri hoće da se profesionalno bave boksom i mi ćemo im to omogućiti. Između ostalog i zbog novčanih primanja vide sebe u tom sportu i moja je obaveza kao trenera da im to omogućim ako mogu. U saradnju sa Bokserskim savezom Srbije, klubom i na kraju lokalnom sampupravom već radimo na tome. Imamo i lepu vest da smo krenuli zajedno sa Bokserskim savezom Srbije, Gradskom upravom i gradonačelnikom u projekat izgradnje nove hale od 500m2 samo za boks, na lokaciji između bazena i Gradske hale i nadamo se da će sredstva do proleća biti obezbeđena pa da izgradnja počne i završi se što pre. Već krajem januara kao što znamo imamo Kup nacija za žene, takmičenje svetskog nivoa sa predstavicama iz 25 zemalja. Nadamo se da i pored sadašnje situacije sa koronom, neće doći do odlaganja, na proleće kreću Razvojna i regionalna liga, pa onda naš Memorijal “Miroslav Gucunja”, spremamo i neka iznenađenja i nećemo ih otkrivati. U svakom slučaju radimo punom parom, vreme je pred nama i daćemo sve od sebe da pdržimo klub na ovako visokom nivou“, ističe trener Stojan Knežević.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar