(VIDEO) “Seoske sportske igre 2021” 31. jula u Kljajićevu

Seoske igre Sportskog saveza Srbije pokrenute su 2019. godine od strane Sportskog saveza Srbije sa ciljem očuvanja tradicije, vraćanja pravih ljudskih vrednosti, povećanja rekracije seoskog stanovništvo, promocije sporta i fer-pleja.
Do sada su u projekat uključeni teritorijalni sportski savezi sledećih gradova i opština: Majdanpek, Petrovac na Mlavi, Zaječar, Valjevo, Kraljevo, Ub, Velika Plana, Priboj, Vranje i Sombor.

Takmičenja se organizuju na Opštinskim nivoima i pobednici se plasiraju u finale koje se održava poslednjeg vikenda avgusta. Traje dva dana, a mesto finala za ovu 2021. godinu biće naknadno saopšteno. Pobednik finalnog takmičenja osvaja glavnu nagradu – izgradnja rukometnog terena u selu pobednika.

U prethodnom takmičenju 2020. godine organizovano je takmičenje u Gakovu. Domaćin je pobedio u konkurenciji ekipa Rastine i Riđice. Ekipa Gakova je u finalu ostvarila odličan rezultat osvajanjem četvrtog mesta, malo je nedostajalo i sportske sreće, pa da zauzmu i treće mesto.

Ove godine domaćin Seoskih igara u našoj opštini je Kljajićevo. U toku su pripreme, tako da se još ne zna ko će se takmičiti u subotu 31. jula, ali u svakom slučaju, druženja i dobre zabave će biti napretek sigurno.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar