(VIDEO) FK “ŽAK” sačuvao “kostur” ekipe i sa novajlijama se sprema za novu sezonu

Jedno od najprijatnijih iznenađenja drugog dela prošlogodišnje post corona sezone u Područnoj ligi Sombor, Fudbalski klub “ŽAK” Sombor, počeo je sa pripremama za novu sezonu. Od kada je Vladimir Marjanac preuzeo ekipu i sa grupom istomišljenika i stručnjaka počeo sa radom, somborska ekipa je postala hit sezone i ekspresno iz donjeg dela tabele došla u gornji i završila na visokom 4. mestu na tabeli.

Kasno je “upaljena lokomotiva” i do vrha se nije moglo ali zato se u ovu narednu kreće sa velikim i opravdanim ambicijama.

Već više od 10 dana veći deo ekipe je počeo pripreme pod vođstvom Miroslava Paunovića. Iako su klub napustili Terzija, Milanović, Lagundžin i Tumara, došle su adekvatne zamene.

Šimunov iz FK “Mladost” Apatin, Mijatović iz “BSK” Bački Brestovac, Tevanović iz “Radničkog”, kao i dva vrlo poznata imena našeg fudbala pa i šireg područja Strahinja Lučić i Damir Opačić za koje ne treba trošiti reči i koji će klubu pomoći da se podigne nivo više u svakom smislu.

Uz sve to treba dodati da je sačuvan okosnica ekipe od prošle godine koju čine Kozlina, Dabić, Banić,, Paunović, Hosciesavski.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar