(VIDEO) Povodom Dana Policije nagrađeni pripadnici Policijske uprave u Somboru

U zgradi Županije organizovano je tradicionalno uručenje zahvalnica pripadnicima Policijske uprave Sombor povodom obeležavanja Dana policije.

Tim povodom prisutnima su se obratili gradonačelnik Antonio Ratković i Saša Dmitrašinović, načelnik Policijske uprave Saša Dmitrašinović.

„Ovo je upravo taj dan kada i ja kao gradonačelnik i svi naši sugrađani imamo priliku da vam se zahvalimo na vašem predanom i vrednom radu. Ono što bih naglasio je da posao policije nikada nije bio lak, pogotovo u poslednjih par godina kada ste se suočavali sa brojnom izazovima. Svedoci smo da je od 15. marta prošle godine stavljen jedan novi izazov pred sve nas, gde je veliki teret svakako zahvatio policiju, gde smo svi morali da se, maltene preko noći, prilagođavamo novim stvarima, da se suočavamo sa nečim nepredvidivim, nepoznatim, ali zahvaljujući svima vama i našim sugrađanima koji su se pridržavali mera, uspeli smo da i taj izazov savladamo“ poručio je gradonačelnik.

„U nekom prethodnom periodu možemo konstatovati da smo sigurno određenim preventivnim i represivnim aktivnostima , a pogotovo kroz izuzetnu saradnju sa Gradom Somborom i gradonačelnikom, ali i uz partnerski odnos sa našim građanima, uticali na to da stopa kriminaliteta bude manja u odnosu na prethodni period. Tako je u prvih pet meseci ove godine zabeleženo za 9% manje krivičnih dela u odnosu na isti period prethodne godine, ali ovakav trend prisutan je već više godina i u nekom razmatranom periodu od sedam godina iz godine u godinu manji je broj izvtšenih krivičnih dela, tako da danas taj procenat iznosi 28% manje krivičnih dela“ rekao je Dmitrašinović.

Na predlog načelnika Policijske uprave za ostvarene rezultate u radu ručnim satovima nagrađeni su sledeći policijski službenici:

major policije Miljan Pejović, koordinator u Policijskoj upravi, zastavnik 1. klase policije Aleksandar Sotirov, Odeljene kriminalističke polciije, zastavnik olicija Milan Došen, Odeljenje policije i vodnik 1. klase policije Saša Stipančević – Odeljenje saobraćajne policije.

Posebom zahvalnicom zbog dugogodišnjeg profesionalnog i odgovornog rada nagrađeni su:

Kapetan policije Alen Vukša – Odeljenje kriminalističke policije, kapetan policije Nedeljko Katić – Odsek za upravne poslove, vodnik 1. klase policije Gordana Drobac – Odsek za strance i suzbijanje iregularnih migracija, vodnik 1. klase vatrogasac Ferenc Hegediš – Odeljenje za vanredne situacije, vodnik policije Srđan Paić – Odeljenje policije i referent Vesna Đaković – Odeljenja saobraćajne policije.

Dan ranije, Na Trgu Svetog Trojstva bila je postavljena izložba opreme i naoružanja koju u svom radu koriste pripadnici Policijske uprave i Odeljenja za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik