(VIDEO) Održano Prvenstvo Srbije u dizanju tegova za seniorke i veteranke

Zlatna i srebrna medalja i jedno odlično četvrto mesto je rezultat Kluba dizača tegova “Radnički” Sombor na Prvenstvu Srbije u dizanju tegova za seniorke i veteranke koje je održano u nedelju u našem Gradu. Ovim rezultatima ekipa koju već predvodi Petar Rang pokazuje da nema takmičenja u Srbiji da takmičari iz Sombora ne osvajaju medalje.

„Danas je ovde sve što je najbolje kod takmičarki u dizanju tegova u Srbiji. Među njima su naše tri takmičarke juniorke Anđela Erdelj i Tina Pelajić kao i iskusna Verica Tomić. Anđela je novo ime u našem klubu, trenira manje od godinu dana i već je zapažena na takmičenjima i osvaja medalje, Tina je već poznata u juniorskoj konkurenciji i uvek je u vrhu dok za Vericu možemo reći samo da nam je drago što se vraća u takmmičarski ciklus i veliki je podstrek mladim takmičarkama. Moram spomenuti da ovde danas imamo Radmilu Zagorac iz Iriga, koja je juniorski prvak Evrope, što je najveći uspeh u srpskom dizanju kod takmičarki“, ističe Petar Rang.

Zlatnu medalju u svojoj kategoriji sa podignitih sa 153 kg olimpijskog biatlona osvojila je iskusna Verica Tomić, srebrnu medalju osvaja velika nada, a još juniorka Tina Pelajić uz podignutih 126 u kategoriji do 59 kg i pomerenim juniorskim rekordom u izbačaju, dok je juniorka Anđela Erdelj u senirskoj konkurenciji došla do 4. mesta sa podignutih 101 kg u olimpijskom biatlonu u kategoriji do 55 kg.

Tina je posle takmičenja izjavila da je zadovoljna svojim nastupom i drugim mestom jer ovo je ipak seniorsko prvenstvo i da očekuje da će vremenom, podizati svoje lične rekorde i nastaviti da osvaja medalje i dalje.

Anđela koja trenira samo 6 meseci, postiže izvanredne rezultate i iz takmičenja u takmičenja podiže lične rekorde. Kaže da joj se to dopada I vidi sebe i dalje na takmičenjima. Sada je ostala bez medalje ali je zadovoljna svojim novim ličnim rekordom.

Verica Tomić je najviše pred tegove izašla da bi bila podstrek mladim devojkama u klubu. Nije se takmičila skoro dve godine, ali nada se dobrom rezultatu koji je i ostvarila i osvojila zlatnu medalju u svojoj kategoriji.

Somborski “Radnički” se još jednom potvrdio kao dovar domaćin i organizator potvrdila je Rita Špajzer predsednica Saveza za dizanje tegova Vojvodine

„Održavamo takmičenja po pravilima i instrukcijama nadležnih institucija i nemamo nikakvih problema. Ovde u Somboru je danas 10 klubova i 35 takmičarki i sigurna sam da će sve kao i uvek ovde u Somboru proći bez problema“, ističe Rita Špajzer predsednica Saveza za dizanje tegova Vojvodine.

Šta očekuje somborske takmičare do kraja sezone rekao nam je trener Rang.

„Moram istaći da je naš klub veoma mlad, a ove sezone imamo juniorsko i seniorskog prvaka kod muškaraca kao i jedno treće mesto. Najvažnije je da su oni tek počeli da osvajaju medalje, a jako dobro rade i velika su očekivanja. Slično je u poslednje vreme i sa takmičarkama. Očekuje nas završetak lige Srbije, Otvoreno prvenstvo Beograda naravno 23. oktobra je 6. Memorijal “Stevan Piša Gromilović” u našoj organizaciji“, završava Rang.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar