(VIDEO) Održan 2. vikend „SOS Lige budućih šampiona Sombor 2021/22“

U okviru drugog vikenda „SOS Lige budućih šampiona Sombor 2021/22“ održanog 20. i 21. novembra na terenu Sportskog centra „Oranž“ odigrano je 19 utakmica i postignuto ukupno 116 golova.

U subotu pored timova iz Somborske opštine videli smo generacije FK „Mladost“. Od 10 utakmica u 6 su nastupile ekipe iz Apatina. Bilans im je bio 2 pobede 2 nerešena ishoda i 2 poraza. Od somborskih ekipa najbolji utisak ostvario je „Spektar“ koji je u 3 utakmice ostvario 3 pobede uz gol razliku 39 : 1.

Ovaj vikend su obeležile 2 utakmice. Prva u generaciji najmlađih 2014. godište između ekipa „Mladost“ i „Radnički 1912 B“ koja je završena za divno čudo 0 : 0, što je baš retkost na ovom turniru, i druga u kojoj su dečaci „Spektra“ 2009. godište napunili mrežu vršnjaka iz Apatina i pobedili ih 22 : 0. Sve ukupno u subotu je postignito 73 gola.
U nedelju ponovo kao i prošlog vikenda dominiraju ekipe iz Bačke Topole. „TSC“ je doveo ovog puta timove generacija 2010. i 2012. 2010 je ostvario dve pobede, a 2012 je jednom pobedio a jednom odigrao nerešeno. U svakom slučaju dečaci u plavim dresovima su ostavili najbolji utisak u prva dva vikenda turnira u Somboru.

„Ove godine smo došli sa 4 generacije 2013, 2012, 2011, i 2010. Prvenstvena takmičenja smo završili i sada igramo i igraćemo ovakve turnire preko zime. Ovde smo već par godina i deca vole da dođu, sviđa im se. Uklapamo se nekako u ovu situaciju ima problema, ali imamo redovno treninge jer vidimo da deca vole da daolaze i igraju fudbal. Ovde u Somboru ja lično nisam bio još i prvi utusak je odličan, lep je ambijent, sve je dobro organizovano i domaćini su odlični, veoma ljubazni i tu su za sve šta nam treba“, ističe Ištvan Harangozo.

„Nije na teško trenirati u klubu, imamo dobre trenere i slušamo ih. Očekujemo da ćemo i ovde ako slušamo terenera da pobedimo“, rekao je Dušan D.

„Treniram fudbala od 3 godine i golman sam. Malo je teško kad si golman jer moram puno da radim, ne samo da branim nego i pričam sa fudbalerima i budem dobro organizovan ali trudim se. Uzor mi je Manuel Nojer“, ističe Dušan M.

„Počeo sam sa 6 godina. Prvo me je tata doveo, pa nisam hteo, ali posle malo sam se ipak odlučio i rekao da hoću da probam. Nije mi teško i baš mi se svia. Navijam za „Zvezdu“ i hoću da treniram fudbal“, ističe Nikolaj.

„Počeo sam sa 5 godina u Crvenki i evo sada sam ovde. U Somboru do sada nisam bio, i još nisam osvajao turnire sa ekipama. Sa „Crvenkom“ sam bio na sličnom turniru u Bečeju i bili smo četvrti, ali sad mislim da ćemo biti prvi. Treniramo tri puta nedeljno, nije teško. Igram beka i uzor mi je Hakimi“, završava Luka.

Spomenućemo i to da je „Spektar“ kao i u subotu imao 3 nastupa ali ovog puta imao je 2 pobede i 1 poraz. Videli smo pored somborskih klubova i 2 generacije „Korduna“ iz Kljajićeva koje ovog vikenda nisu imale dan i obe su poražene. U nedelju je postignuto 43 pogotka.

Kao i prvog vikenda organizator se potrudio da sve protekne bez problema i po preporukama nadležnih organa. Publike nema uz teren, samo igrači i službena lica, a roditelji i prijatelji u prijatnoj atmosferi u lokalu „Oranž Arene“ mogu pogledati detalje sa utakmice.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar