(VIDEO) Besplatna školica sporta „Sportić“ obeležila „Svetski dan deteta“

Besplatna školica sporta „Sportić“ je na treningu održanom u ponedeljak 22. novembra obeležila „Svetski dan deteta“ i tim povodom svi učesnici školice dobili su Diplome i sveske za crtanje, kao nagradu za dosadašnje učešće i podstrek za dalji rad.

Podsetimo Međunarodni dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 20. novembra. Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se u svim državama slavi istog dana.

Recimo i to da Besplatnu školicu sporta „Sportić“ organizuje već desetu godinu u nizu Sportski savez grada Sombora, pod pokroviteljstvom Grada Sombora i uz tehničku podršku Sportskog centra „Soko“. Ove godine na Sportić ukupno se upisalo 60 dečaka i devojčica od 3 do 6 godina starosti, što ovaj ciklus čini jednim od najposećenijih do sad.

Školicu vode stručna lica, profesori sporta i fizičkog vaspitanja, sa dozvolama za rad sa decom predškolskog uzrasta, Radovan Rašković, Predrag Mandić i Ilija Lalić. Treninzi se održavaju ponedeljkom i sredom u „Sokolskom domu“ od 16:30 časova.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar