(VIDEO) Katarina Blažev ponovo najuspešnija somborka na Međunarodnom crosminton turniru

Članovi Spiderbadminton kluba „Speeder“ osvojili su 11 medalja na Međunarodnom turniru serije 250 bodova koji je održan u Kiškunhalašu Republika Mađarska. Karakteristika ovog turnira koji je okupio oko 100 takmičara i amatera iz Mađarske, Slovenije, Slovačke i Srbije, je to da se igra na pesku.

Somborski klub predstavljalo je 9 takmičara i ponovo su mlade takmičarke bile najuspešnije.

Katarina Blažev je bila najuspešnija sa osvojenim prvim mestom u kategoriji devojčica do 14 godina, i drugim mestom u juniorskoj kategoriji parova sa Selenom Stojačić Selena je ovom srebru dodala i bronzu u kategoriji juniorki. U kategoriji dečaka do 14 godina, Uroš Lukač je u kategoriji juniorskih parova u paru sa Slovakinjom Katarinom Olejarovom uspeo da osvoji bronzano odličje.

Alida Jerković je ušla u finale gde je izgubila od najbolje igračice na svetu Jasmine Keber Šušteršič i osvojila srebro dok je Simana Matković bila treća u kategoriji seniorki. U kategoriji mešovitih parova, ponovo finale za somborski par Alida i Boris Jerković ali u sjajnom i neizvesnom finalu bračni par Šušteršič osvaja zlato a Jerkovići srebro.

U seniorskoj kategoriji Boris Jerković je nastavio seriju uspešnih nastupa i osvojio bronzu.

Spisak medalja zaključuje se u najstarijoj kategoriji, veterana preko 60 godina gde Slobodan Jerković osvaja treće mesto.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar