(VIDEO) KK “Dunav” – 2. mesto na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u mini kajaku

Kajakaški klub “”Dunav” iz Bezdana osvojio je 2. mesto na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u mini kajaku, koje je održano u Bačkoj Palanci.

U konkurenciji 18 vojvođanskih klubova prvi je bio “Tarket” iz Bačke Palanke, a treći Kajak klub “Bečej”.

Vozilo se ukupno 20 trka, a najuspešniji rezultat za “Dunav” ostvarili su Daniel Kantor i Oliver Bezdan. Danijel je u kategoriji 10god- bio prvi, a Oliver drugi u jednosedu na hiljadu metara, a zajedno su ostvarili pobedu u K-2 disciplini.
Pobedu u K-2 na hiljadu metara ostvarili su i Ognjen Maksimović i Luka Kolar. Zlatne medalje u svojim uzrasnim kategorijama osvojili su još Anja Loknar (2009), Sebastian Štaub (2010) i Lea Rica (2011).

Srebrne medalje za svoj klub osvojili su dvojci devojčica, Andrea Fica i Tea Kolar (2010), odnosno Anja Loknar i Milica Kovačev, kao i četverci dečaka Sebastian Štaub, Ognjen Maksimović, Luka Kolar i Aleksa Breberina (209/10), te Armin Bošnjak, Vukašin Kovačević, David Bojić i Andrej Kedveš (2011/12).

Stojan Savić, Sofia Kalo, Nikol Kedveš i Emina Bojić nisu uspeli da osvoje medalje, ali sa osvojenim bodovima doprineli su osvajanju visokog drugog mesta u ekipnoj konkurenciji.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar