(VIDEO) „Dalmatinac“ pobedio, a „Somborelektro“ i „Sombor“ nastavili sa porazima

Najbolje rangirani somborski rukometni klub „Somborelektro“ nastavio je sa nizom poraza u prvoj ligi Sever. U 12.kolu bodovi su izgubljeni u duelu sa komšijama „RK „Apatin“. Gostujući u hali u Riđici apatinci su pobedili rezultatom 23 : 34 (12 : 17) i zauzeli čelnu poziciju na tabeli dok je „Somborelktro“ petim porazom u nizu došao da pretposlednjeg mesta. Sledeći meč na istom mestu igra se sa ekipom „Jabuka“.

U drugoligaškom rangu i RK „Sombor“ nastavlja sa porazima. Ovoga puta pobeđeni su od ekipe „Metalac“ iz Futoga rezultatom 36:19 (17:8) i i dalje su jedina ekipa bez bodova u ovogodišnjem takmičenju. Čast rukometnih klubova sa naših prostora odbranio je ovoga puta RK „Dalmatinac“ pobedom u Senti. Istoimena ekipa je poražena od Riđičana rezultatom 22:26 (15:10). „Dalmatinac“ sada sa 8.mesta na tabeli dočekuje „Naftagas“ iz Elemira a „Sombor“ je domaćin ekipi „PIK Prigrevica“.

Susret 12.kola Prve lige Sever za žene između rukometašica „Ravangrada“ i „Radničkog“ iz Bajmoka je odložen na desetak dana.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar