(VIDEO) BK „Sombor“ bez završnice Kupa šampiona u boćanju

Boćarski klub „Sombor“ učestvovao je kao prošlogodišnji šampion Srbije u kvalifikacijama za Kup šampiona koje su održane u mestu Posušje u Bosni i Hercegovi.

Somborska ekipa je dobro započela takmičenje i pobedila ekipu „Neum“ iz Bosne i Hercegovine rezultatom 14 : 8. Ipak u drugom meču koji bi značio prolaz dalje, „Sombor“ je poražen od ekipe „Maini“ iz Budve rezultatom 16 : 6.

Boćarski klub „Sombor“ je nastupao u sastavu Srđan Butorac, Denis Švalm, Siniša Nikolaš, Dejan Kovačević, Darko Panić, Nikola Antonić, Kristijan Tot i svojim nastupima je pokazao da je zasluženo osvojio titulu prvaka Srbije i tako dobio priliku za ovo takmičenje. Ekipa sada okreće da odbrani titule u Prvenstvu Srbije koje je već započelo.

Podsetimo da od ove sezone naš grad u najelitnijem boćarskom rangu ima dva predstavnika. Pored „Sombora“ tu je i ekipa „Ravangrad“. Somborci su na startu šampionata upisali dve pobede i to protiv ekipa „Kozara“ sa Novog Beograda i „Vojvodina“ iz Novog Sada. Oba meča su završena identičnim rezultatom 14:8.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar