(VIDEO) Filip Rebrača prešao iz Univerziteta Dakota u Ajovu

Svi poslednjih godina pričaju o Nikoli Jokiću, Bogdanoviću, Marjanoviću, Pokuševskom i ostalim našim košarkašima iz NBA lige, ili o partijama Teodosića, Micića i ostalih naših igrača iz najboljih Evropskih liga, ali posednjih dana u pojedinim medijima se piše i najavljuje karijera još jednog našeg košarkaša. Radi se o Filipu Rebrači, sinu proslavljenog košarkaša Željka Rebrače iz našeg grada.

Filip završava ekonomiju na Univerzitetu u Severnoj Dakoti i veoma uspešno igra košarku. Jedan je od najzapaženijih košarkaša svog Univerziteta poslednjih godina i za njega vlada veliko interesovanje. Kao momak od 2m i 5 centimetra ima odlične statistike, po kojima je ušao u istoriju Univerziteta u Severnoj Dakoti i sada je na meti mnogih Koledža koji ga žele u svojoj ekipi.

Ovih dana iz Amerike stiže vest da je Filip odlučio da nastavi u ekipi Univerziteta u Ajovi. Trener ekipe iz Ajove je izuzetno zadovoljan jer je kako kaže „Rebračina statistika impresivna, sa 2 metra visine odličan je bloker, trojkaš, pa i play, uz sve to potiče iz Sombora i Srbije i svi dobro znamo ko mu je otac“.

Sva predviđanja govore da za koju godinu možda dobijemo još jednog NBA asa sa poreklom iz Sombora.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar