Počeo rad na izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da je održan prvi sastanak Radne grupe koja treba da izradi radnu verziju Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je, nakon sastanka i konsultacija, formiralo novu radnu grupu koja će raditi na ovom dokumentu.

Usvajanje izmena i dopuna Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima definisani su kao prioriteti u radu Ministarstva.

Radnu grupu čine predstavnici relevantnih ministarstava i državnih organa, kao i predstavnici devet medijskih i novinarskih udruženja, i to u formatu udruženja koja su učestvovala u izradi Medijske strategije i Akcionog plana.

Prvom sastanku Radne grupe prisustvovali su ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i šef Misije OEBS u Srbiji ambasador Jan Bratu, koji su istakli da je reč o veoma važnom medijskom zakonu i da članovi mogu da računaju na njihovu pomoć, podršku i saradnju u procesu izrade zakona.

Foto:
Vlada RS

Redakcija

Redakcija