Studenti Učiteljskog fakulteta iz Leposavića trenutno borave u Somboru

Pedagoški fakultet u Somboru ugostio je deset studenata bratskog Učiteljskog fakulteta u Leposaviću, koji trenutno borave u Somboru i pohađaju predavanja zajedno sa studentima somborskog Fakulteta.

Pored akademskog dela posete, gosti imaju priliku da se upoznaju i sa znamenitostima Sombora, a tim povodom posetili su i zgradu „Županije“ gde su im domaćini bili gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković, koji su ih upoznali sa kulturom, istorijom i tradicijom Sombora.

U Velikoj sali studentkinjama je predstavljeno čuveno umetničko delo koje krasi ovo gradsko zdanje, slika „Bitka kod sente“ Ferenca Ajzenhuta, kroz istoriju njenog nastanka, karakteristike i značaj za Sombor, a takođe su predstavljene i ostale znamenitosti Velike skupštinske sale.

Ova poseta deo je uspostavljanja bolje saradnje između dva fakulteta, a namera je da se uspostavi praksa razmene studenata, pri čemu će se ostvariti mogućnost za podsticanje i osnaživanje prijateljstva i razmene iskustava, kako između studenata, tako i njihovih profesora.

Redakcija

Redakcija