Održana 169. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora održalo je, krajem protekle nedelje, 169. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 15. tačaka.

Članovi Gradskog veća su, između ostalog, doneli odluku o raspisivanju javnog poziva za učešće direktnih korisnika u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Sombora. Odluci je prethodio Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Sombora koji je potpisalo Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Sombor.

Ukupna sredstva podsticaja za realizaciju Programa iznose 13 miliona dinara, od čega 6,5 miliona dinara obezbeđuje Ministarstvo, dok će 6,5 miliona dinara obezbediti Grad Sombor. Na javnom pozivu za privredne subjekte mogu učestvovati privredni subjekti koji vrše isporuku i radove na ugradnji materijala, opreme i uređaja koji su predmet mera energetske efikasnosti i koji posluju minimum dve godine.

Na 169. sednici Gradskog veća grada Sombora, odobreno je obezbeđivanje dodatnih sredstava za Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ Sombor, u cilju izrade projektno tehničke dokumentacije i sprovođenja pripremnih radnji za povećanje snage priključka prema Elektrodistribuciji, ugradnjom novog RTG aparata. Dodatna sredstava koja će Grad Sombor izdvojiti za potrebe Doma zdravlja iznose 900.000,00 dinara.

Gradsko veće je na 169. sednici, prihvatilo ponudu JKP „Vodokanal“ Sombor, za izgradnju vodovodne instalacije u ulici Jovana Dučića i vodovodne mreže u delu ulice Monoštorski put u Somboru. Rok za završetak radova u ulici Jovana Dučića je 35 radnih dana od dana ulaska u posao, dok je rok za završetak radova na izgradnji vodovodne mreže u delu ulice Monoštorski put iznosi 75 radnih dana.

Redakcija

Redakcija