(VIDEO) U subotu dve fudbalske utakmice u Somboru

U okviru 15. kola Srpske lige Vojvodina somborski „Radnički 1912“ igra kao domaćin u subotu a za protivnika ima ekipu OFK „Bečej 1918“ . Gost je tim koji je ceo prvi deo takmičenja u vrhu tabele, ali u poslednja dva meča sa remijem i porazom, prepustio ga je ekipi „Feniks“ i sada je treći na tabeli sa 30 bodova, dva manje od prvog.

„Radnički 1912“ u finiš prvog dela sezone ulazi sa 8. mesta i 22 boda. Ovaj deo takmičenja je završen sa 7 pobeda 1 nerešenim i 6 poraza. Posle dobre prošle sezone više se očekivalo ali ima još dosta da se igra. Osvojiti bodove protiv ekipe iz Bečeja neće biti lako sa obzirom na to da „Radnički 1912“ uglavnom ove jeseni osvaja bodove na strani ali šta će se desiti videćemo u subotu na Gradskom stadionu u utakmici koja počinje u 13 časova.

U isto vreme na stadionu kraj pruge somborski „ŽAK“ završava jesenji deo takmičenja Područne fudbalske lige. U 15. kolu „železničari“ su domaćini ekipi „ Budućnost“ iz Mladenova. Kao i prošle godine somborska ekipa je u samom vrhu tabele. Da nije bilo nekih neočekivanih propusta ove jeseni na svom terenu, „crno beli“ bi bili možda i na samom vrhu. Trenutno u ovom rangu „Bratstvo 2019“ je ispred svih sa velikom razlikom jer sve utakmice su dobili a za drugo mesto se bori 5, 6 ekipa i biće velike borbe sledećeg proleća. Da li „ŽAK“ sa drugog ili trećeg mesta na pauzu videćemo u subotu u utakmici koja počinje u 13 časova. „Kordun“ iz Kljajićeva je u subotu gost u Crvenki dok „Radnički“ Sombor polusezonu za zaborav završava u nedelju u Ruskom Krsturu.

Ekipa „Stanišić 1920“ je najbolji tim Vojvođanskog severa i potvrdu toga treba da da u nedelju u utakmici 15.kola koju igra u Novom Žedniku protiv ekipe „Preporod“ koja je 7. na tabeli. Dan pre polu sezonu će završiti i „Sloga“ na svom terenu kao domaćin ekipi „Krila Krajine“ iz Bačke Palanke. Kao i somborski „Radnički“ ekipa „Sloga“ je ove sezone bez pobede u takmičenju i biće teško izboriti se opstanak u prolećnom delu takmičenja.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar