(VIDEO) U Somboru održana manifestacija “Šunka fest – najbolje iz Sombora”

Agrobiznis centar i Lokalna akciona grupa „Panonski fijaker“ organizovali su po prvi put manifestaciju „Šunka fest – najbolje iz Sombora“. Cilj ove manifestcije jeste promocija lokalnih proizvoda i gastronomskih ukusa Sombora.

Manifestaciju je posetio i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković sa saradnicima.

U sklopu manifestacije održano je i takmičenje za najbolji ukus Sombora. Prvo su podeljene plakete za najbolji doprinos proizvođačima i udruženjima, a oni su: Mesara „Mohač“, Branka Mijić, Kata Firanj, Ljiljana Bajčev, Aleksandar Rakić, Udruženje žena „Rubac“ Kljajićevo i Vladeta Zelić.

Tročalni žiri doneo je odluku za prva tri mesta kada je reč o najboljem ukusu Sombora. Treće mesto zauzelo je Poljoprivrednog gazdinstvo Melidne Balaž Batalo, drugo mesto pripalo je Mesari „Rale“, dok je prvo mesto pripalo Željku Milojeviću iz Kljajićeva.

Sponzori manifestacije „Šunka fest – najbolje iz Sombora“ su Geo-sever Sombor i Turistička organizacija Grada Sombora, a manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik