(VIDEO) U Somboru održan sastanak u okviru projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“

Direktor Republičkog geodetskog zavoda mr Borko Drašković imao je danas u Somboru radni sastanak sa gradonačelnikom Sombora, načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga, predsednicima opština Apatin, Odžaci i Kula, kao i predstavnicima Službe za katastar nepokretnosti Sombor.

Povod sastanka je bio projekat „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, u okviru kog se radi na sprovođenju digitalizacije investicionih mapa.

„Prijatno smo iznenađeni informacijama od direktora da grad Sombor ide u dobrom pravcu što se tiče procesa digitalizacije zemljišne administracije kao i to da Grad Sombor što se tiče elektronskih usluga Katastra prednjači u odnosu na druge gradove. Razgovarali smo danas i o sporazumu koji je potpisan 2019 u kojem grad Sombor sa RGZ zajedno radi na „Unapređenju poslovne klime u Srbiji“ u kojem se radi na unapređenju konkretno, nacionalnog registra investicionih mapa. Trudićemo se i da u tome uspešo sarađujemo sa RGZ jer imamo zajednički cilj privlačenje stranih investicija“, ističe Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

„Danas smo videli da je Sombor vrlo moderan grad koji digitalno razmišlja i koji ima odličnu digitalnu komunikaciju sa RGZ i predstavlja primer gradovima koji učestvuju u digitalnom projektu investicionih lokacija. Kao takav biće nam partner i u novim projektima kao što je projekt masovne procene, odnosno implementiraćemo model masovne procene u Somboru jer je Sombor jedini grad koji je uspeo da iskoristi podatke RGZ za poštenije i pravedniija oporezivanje sugrađana, što je za nas vrlo značajan podatak. Pokušaćemo da u Somboru napravimo model za celu Srbiju“, završava Mr Borko Drašković, direktor Republičkog geodetskog zavoda.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar