(VIDEO) Sombor u projektu „Borba protiv nasilja u porodici – sistemski počinje na lokalnu“.

Beogradski fond za političku izuzetnost uz podršku Kanadskog fonda za lokalnu inicijavitu, sprovodi projekta „Borba protiv nasilja u porodici – sistemski počinje na lokalu“. Ovaj projekat biće spoveden u pet lokalnih samouprava među kojima je i Sombor. Upravo tim povodom u zgradi Županije održan je konsultativni sastanak o daljem radu lokalnog Saveta za bezbednost.

Gost televizije „Sreće“ bila je Svetlana Stefanović, programska koordinatorka Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

Na samom početku razgovora našu sagovornicu smo pitali prema kojim kriterijumima je Grad Sombor izabran da učestvuje u ovom projektu.

Zanimalo nas je i kako je prošao sastanak sa predstavnicima naše lokalne samouprave, da li su oni izrazili zainteresovanost za učešće u pomenutom projektu.

„Mi generalno imamo dobru saradnju sa lokalnim vlastima u Somboru i ovo je samo jedan od projekata koji realizujemo i često se desi da nam kažu kako biramo lokalne samouprave gde već radimo, ali zapravo uvek postoje dobri partneri i partnerstva koja se neguju i negde ta otvorenost i spremnost uvek nam je dobar signal da započnemo i sa ovim prvim korakom, tako da to ni ovog puta nije izostalo i verujem da će u nekom narednom periodu ćemo zajedno ustvari negde definisati, odlučiti i videti koji su to negde modaliteti saradnje i kako možemo zajedno da radimo na unapređenju i razmeni informacija i primera dobre prakse“, ističe Stefanović.

Pored Sombora ovaj projekt biće sproveden u Paraćinu, Priboju, Zaječaru i Beloj Palanci.

Kompletan razgovor sa Svetlanom Stefanović, programskom koordinatorkom Beogradskog fonda za političku izuzetnost možete pogledati u ponedeljak, 1. marta, na youtube kanalu naše televizije.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik