(VIDEO) Savet za bezbednost saobraćaja podelio 200 sedišta za vožnju dece biciklom

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora organizovao je uručenje sedišta za bicikl koja su dodeljena putem javnog poziva.

U dvorištu Županije sedišta je uručio gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković.

„Prošle srede smo raspisali konkurs i za dva i po sata je došlo do 200-tog prijavljenog. Imali smo 583 prijave, što svakako pokazuje da se ova mera pokazala kao jako dobra i da bi mi kao Savet trebali u narednoj godini da ova sredstva malo i povećamo. Za ovu godinu sredstva za ovu akciju iznose milion dinara, a odnose se na kupovinu 200 sedišta za bicikliste, za florescentne trakice, koje nadam se da će naši biciklisti koristiti, kao i za kupovinu svetala za bicikle. Prošle godine smo isto imali ovu akciju, a i tada je odaziv bio dosta velik“ kazao je gradonačelnik Antonio Ratković.

„Ova aktivnost koju sprovodi Grad Sombor i Savet za bezbednost saobraćaja, koja je svakako omasovljena i koja je dala izuzetne rezultate, pokazuje da smo uspeli u našem naumu, a to je da promenimo svest učesnika u saobraćaju i da preduzimamo sve moguće mere bezbednosti, da i kada dođe do najtežih posledica, da se one svedu na minimum“ rekao je Milan Glumac, načelnik Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Somboru.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar