(VIDEO) „Psihozon“ u projektu „Lokalna zajednica u službi ličnog i socijalnog razvoja mladih u Somboru“

Centar za individualni razvoj i unapređenje društva „Psihozon“ završio je svoje aktivnosti u okviru projekta „Lokalna zajednica u službi ličnog i socijalnog razvoja mladih u Somboru“. Tim povodom posetili smo prostorije „Psihozona“ i od Saše Stojšić, diplomiranog psihologa saznali o kojim aktivnostima je reč.

„Ovaj projekat koji realizujemo u partnerstvu sa Gradom, a podržalo je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije što nam je veoma drago da se prepoznajemo kao značaja partner. Mi smo se bavili psihičkim zdravljem odnosno psihološkom podrškom i u okviru toga smo realizovali program „Psihološki kutak za mlade“ u okviru koga smo imali dostupne usluge za mlade koji su se odnosili na psihološko savetovanje, na psihoterapiju koja je veoma retka u ovom našem podneblju. Raznih razloga je bilo zbog koje su nam se mladi obraćali, a s obzirom da se mladi nalaze pre nekim važnim odlukama radili smo i profesionalnu orijentaciju sa njima“, ističe Saša Stojšić, dipl. psiholog.

Zanimalo nas je koliko je mladih prošlo kroz pomenute radionice.

„Prošlo je 47 mladih osoba, pretežno su bile devojke to je ono što je neko naše zapažanje, razlozi zbog kojih su se javljali su raznovrsni, tako da šta god je bilo pitanje ili neka nedoumica mi smo tu, naravno sa naglaskom da se „Psihološki kutak za mlade“ nije ticao samo problema mladih nego uopšte i ličnog rasta i razvoja i svih nedoumica sa kojima se mladi suočavaju.“

Iz „Psihozona“ očekuju da će ovakva vrsta projekata u budućnosti biti dugoročnija, budući da su se radionice u sklopu projekta pokazale kao veoma korisne.

„Ovaj se program pokazao veoma korisnim s obzirom da već dugi niz godina mi se bavimo psihološkom podrškom, međutim ono što se nadamo jeste da će ovi programi biti dugoročniji i da neće zavisiti samo od projektnog finansiranja i da ćemo biti dostupniji mladima tokom cele godine“, završava Stošić.

Podsećanja radi, projekat „Lokalna zajednica u službi ličnog i socijalnog razvoja mladih u Somboru“ realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom, Centrom za individualni razvoj i unapređenje društva „Psihozon“, Opštinskim odborom Pokreta Gorana Sombor i Udruženjem slepih Sombor uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik