(VIDEO) Počelo potpisivanje Ugovora za „sportski dinar“ u 2021. godini

U prostoru Sportskog saveza grada Sombora počelo je potpisivanje Ugovora po raspodeli sredstava Javnog poziva za sport za 2021 godinu.

U skladu sa preporukom o pridržavanju mera bezbednosti, određen je i raspored potpisivanja Ugovora. Prvo su ugovore potpisivali klubovi od posebnog značaja FK „Radnički 1912“, RK „Soko“ i KK „Džoker“, a posle njih svi fudbalski i rukometni klubovi. Podsetimo raspodeljeno je 50 miliona dinara u oblasti sporta. Za sufinansiranje sportskih programa klubova od posebnog značaja za grad Sombor izdvojeno je 14.825.000 dinara, za stipendiranje talentovanih sportista izdvojeno je 3 miliona a oko 32.175.000 dinara je podeljeno na 86 klubova za njihove programe, manifestacije i naknade za trenere.

„Grad Sombor je raspisao Javni konkurs za 50 miliona dinara. 47 miliona je namenjeno za sportske programe, osnovne godišnje troškove klubova, naknade za trenere i manifestacije, a 3 miliona za stipendiranje najtalentovanijih sportista.

Tri kluba su svrstana u posebno značajne za grad Sombor, to su FK „Radnički 1912“, RK „Soko“ i KK „Džoker“, a pored njih je 85 klubova dobilo određena sredstva za godišnje programe.

Dodeljeno je 12 nadoknada za trenerski rad u visini bruto 20 hiljada dinara po treneru i 28 stipendija za mlade sportiste što je u poslednjih 20 godina godina najveći broj. Sumnjam da neki grad u Srbiji ima veći broj mladih sportista koji se stipendiraju na ovaj način.

Kad se ukupno pogleda, pored ovih 50 miliona Grad raspoređuje novac i za održavanje sportskih objekata, za nabavku određene suplementacije za ishranu sportista, kao i sredstva za testiranje najuspešnijih sportista, kako bi se mogao pretiti njihov razvoj. Sve ukupno je 4, 5 do 5 % od bruto gradskog budžeta, i po tome Sombor je u prvih 5 – 6 gradova po iznosu izdvajanju sredstvava za sport“, istakao je Oto Imre, sekretar SSG Sombor.

U sredu 7. aprila u vremenu od 12 do 14 časova Ugovore će potpisivati klubovi sledećih sportova košarka, odbojka, plivanje, stoni tenis, kajak, rvanje, atletika, džudo, gimnastika, biciklizam, streljaštvo, triatlon, tenis, boks, dizanje tegova, kao i KBK „Kobra“ i KBS „Galaktik“.

Za četvrtak 8.april su u isto vreme pozvani su na potpisivanje predstavnici sledećih klubova : boćanje, šah, kuglanje, bovling, karate, ples, aerosport, ronjenje, bejzbol, aikido, planinartsvo, sportski ribolov, krosminton, kao i klubovi SK „Figura“ SU „Student“, Auto moto klub „025“, zatim „Jugozapadna Bačka“, „Urban kombat Centurion“, „Džiu Džica Femili Fajt tim“, „Ekstrim“, Kriket klub „Bodroški jeleni“ i Poverlifting klub „Sever“.

U četvrtak će Ugovore potpisati i članovi klubova koji su dobili stipendije.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar