(VIDEO) Održana Smotra zimske službe u Somboru

Zimska služba je spremna za prve intervencije na putevima i gradskim ulicama u Somboru, rečeno je prilikom smotre opreme i tehnike na punktu zimske službe na Bezbdanskom putu.

Smotri su pored gradonačelnika grada Sombora Antonija Ratkovića, prisustvovali i predstavnici Policijske uprave Sombor, javnih komunalnih preduzeća „Zelenilo“, „Čistoća“, „Prostor“ i „Vodokanal“ koji su kao i prethodnih godina uključeni u aktivnosti zimske službe.

„Kao i prošle godine održavaće se 14 opštinskih puteva, 38 puteva prvog prioriteta, 22 puta drugog prioriteta, naravno glavna ulica, pešačke i biciklističke staze. I putevi koji nisu možda u prvom i drugom prioritetu svakako da će biti očišćeni, takva je situacija bila i u prošlim godinama i zahvalio bih se svim javnim komunalnim preduzećima koja učestvuju u Zimskoj službi. Što se tiče naseljenih mesta, prošle godine smo zajedno sa JKP Prostor zaključivali ugovore sa poljoprivrednicima, ili ljudima iz mesne zajednice, koji su čistili puteve u svojim mesnim zajednicama, što se pokazalo kao dobra mera i praksa i očekujemo da ćemo i ove godine svi spremno dočekati zimu“ rekao je gradonačelnik Ratković.

Prema rečima Gorana Nonkovića, načelnika Zapadnobačkog upravnog okruga, ceo Zapadnobački okrug je spreman za predstojeću zimu.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik