(VIDEO) Ministarka privrede i ambasador Slovačke posetili fabriku akumulatora „Black horse FAS“

Ministarka privrede Anđelka Atanasković, ambasador Slovačke Republike Nj.E. Fedor Rosoha i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković posetili su fabriku „BLACK HORSE FAS“ doo gde su se sastali sa rukovodstvom kompanije i obišli proizvodni pogon.

Tema sastanka bili su izazovi sa kojima se investitori suočavaju u našoj zemlji, sa posebnim osvrtom na zaštitu životne sredine, ali i nove investicije koje kompanija „BLACK HORSE FAS“ ima u pogledu proširenja proizvodnje i zapošljavanju novih radnika.

„Firma ima nameru da širi proizvodnju i da upošljava još radnika što je stvarno odlično i to i jeste naš cilj investicija da naši ljudi imaju posao. Mislim da ćemo već u martu sledeće godine imati dogovor o potpisivanju sledećeg ugovora o investiranju i upošljavanju novih radnika“ poručila je ministarka Atanasković.

„U relativno kratkom vremenskom periodu su uspeli u Somboru, ne samo da ožive poznatu marku BLACK HORSE, već kompanija kontinuirano povećava obim proizvodnje, modernizuje i dopire do većeg broja na svetskom tržištu i zapošljava više ljudi, čime doprinosi povećanju životnog standarda u gradu, ali i u celom regionu“ istakao je Rosoha.

Prema rečima generalnog direktora „Black horse FAS“ Rolanda Mencera nakon preuzimanja kompanije poboljšali su se rezultati, a to je značilo i povećan broj zaposlenih sa 120 na 220.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zahvalio se ministarki i ambasadoru Slovačke što su u kratkom periodu ponovo posetili Sombor i inicirali sastanak koji se tiče novih investicija.

„Imali smo priliku zajedno sa ministarkom da obiđemo jednog domaćeg investitora u prethodnoj poseti, sada imamo priliku da obiđemo jednog stranog investitora. Investitora koji je brend grada Sombora i ono što nas u lokalnoj samoupravi raduje je to da, kada smo bili krajem januara u poseti zajedno sa ambasadorom i sada kada smo došli, vidimo da se puno ulaže u unapređenje opreme, da se povećao broj radnika i ono što je bitno da se svi problemi koji su bili u prethodnom periodu rešavaju i u postupku su“, rekao je Ratković.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik