(VIDEO) Klub inkluzivnog dzudoa “Sensei – in” uspešno radi skoro godinu dana

Od sekcije pri Džudo klubu “Bačka” izrastao je poseban i samostalan klub Inluzivnog džudoa “Sensei – in”. Od decembra prošle godine osnivač kluba Sajonela Krga, po zanimanju master profesor fizičkog vaspitanja i sporta i licencirani džudo trener, vredno radi sa preko 50 osoba sa invaliditetom svih uzrasta.

„Još malo pa ćemo da slavimo prvi rođendan. Imali smo male pauze u radu zbog korone naravno ali sada smo se nekako ustalili i radimo. Letos smo imali polaganje za narandžaste pojaseve, a dobili smo značajnu podršku od Gradske uprave i Pokrajinskog sekreterijata za sport. Naime konkurisala sam na konkursu preko Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom “Vuk Karadžić” za proširenje sportskih sekcija. Dobili smo 300.000 dinara koje smo potrošili na sportske rančeve i dukseve za članove kao i za put u Novi Sad gde u četvrtak idemo na susret sa prijateljskim klubom iz Kovačice. Ide nas 30 na jedan mini turnir i druženje. Planiramo u decembru, za rođendan, u okviru tog projekta za koji smo dobili sredstva i jednu javnu demonstraciju našeg rada u kojoj će svaki učesnik biti nagrađen medaljom“, ističe Sajonela Krga, osnivač Klub Inluzivnog džudoa “Sensei in”.

Za Sajonelu je najvažnije da zadovoljstvo koje vidi na licima svojih sportista na treninzima oni prenesu i na svoj svakodnevni život u porodici i društvu u kojem žive. Kada se tome doda i vidno poboljšanje motorike u fizičkom stanju i vidan napredak u socijalizaciji, svima je jasno kako u svojoj misiji radi Sajonela Krga.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar