(VIDEO) KK „Joker“ – KK „Morava“ 109:84

U 11. kolu Druge lige Srbije u košarci košarkaši somborskog „Jokera“ su opravdali ulogu favorita i pobedili na svom terenu ekipu „Morava“ iz Vladičinog Hana rezultatom 109:84.

Već u prvoj četvrtini domaći su stekli prednost od 10 razlike da bi u finišu druge ta prednost i duplirana. Trener Nebojša Vagić je u drugom delu dao priliku svim igračima sa klupe i na kraju su se svi igrači domaćeg tima upisali u strelce.

Najefikasniji su bili Brekić koji je utakmicu završio sa 18 poena, Sužnjev 17, Krstanović 16, Brbaklić 14 i Vukas sa 10 poena. Treba istaći da je ovo bila peta uzastopna utakmica somborskog tima na domaćem parketu na kojoj su postigli preko 100 poena i da su „jokeri“ najefikasniji u ligi sa datih 1040 koševa na 11 susreta do sada.

„Joker“ će godinu završiti gostovanjem u Čačku ekipi „Železničar“ koja je poslednja na tabeli. U januaru 2023 odigraće se ostala dva prvenstvena kola. Prvo u Sombor dolazi „Mladost“ iz Smederevske Palanke, a potom se gostuje u Novom Sadu ekipi “Star“. Nakon toga sledi ukrštanje sa drugom grupom.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar