(VIDEO) Grad Sombor i ove godine obeležava „Evropsku nedelju mobilnosti“

Povodom „Evropske nedelje mobilnostu 2022“, Grad Sombor je zajedno sa Zavodom za javno zdravlje i Crvenim krstom organizovao nekoliko štandova u centru Sombora.

Na prostoru Trga Koste Trifkovića na postavljenim štandovima razgovaralo se sa sugrađanima o zdravim načinim života, tokom akcije bilo je moguće izvršiti merenje krvnog pritiska, kao nivoa šečera u krvi. Kako je čitava akcija u saradnji sa Kancelarijom Evropske unije u Srbiji, predstavnici Grada i volonteri su uz simboličnou igru kviza delili promo materijal „Evropske nedelje mobilnostu 2022“.

„Cilj ove manifestacije jeste da promovišemo nemotorizovane oblike kretanja, da se više krećemo peške, vozimo bicikl i koristimo prirodne oblike kretanja, kako bi bili zdraviji. Kroz ovu manifestaciju smo pripremili veliki niz programa, kojim želimo našim sugrađanima da podignemo svest koliko je lepo baviti se sportom i biti u prirodi“ istakla je ovom prilikom članica Gradskog veća za oblasti sporta, omladine, dece i zdravstva Antonija Nađ Kosanović.

Ovom prilikom gradska većnioca je i najavila niz sportskih programa koji će se narednih dana organizovati u Somboru povodom „Evropske nedelje mobilnostu 2022“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar