(VIDEO) Evropska nedelja sporta u Somboru

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije. Cilj je razvoj sporta i fizičke aktivnosti. Ovaj događaj se ove godine, osmi put za redom realizuje u zemljama širom Evrope. Tokom evropske nedelje sporta organizuju se mnogobrojni događaji na nacionalnom i lokalnom nivou u okviru 4 teme: edukacija, radno mesto, aktivnosti na otvorenom, sportski klubovi i fitnes centri. Grad Sombor je 4.put za redom među gradovima iz cele Evrope koji se nalaze na putu ovog sportskog evropskog karavana.

Prvog dana „Evropske nedelje sporta“ ogranizovano je na Trgu Svetog Đorđa u Somboru košarkaško takmičenje za učenike somborskih osnovnih škola. Posle kraćeg zagrevanja uz muziku i dobro raspoloženje, učenici su imali zadatak da ubacuju košarkašku loptu u postavljeni koš sa određenih pozicija. Pozicije su obeležene imenom najlepših Evropskih gradova , među kojima je bio naravno i Sombor. Svaki pogodak se bodovao u zavisnosti od udaljenosti od koša. Uz takmičenje učenici su dobijali zanimljive informacije o gradovima. Da sve bude kao pravo takmičenje na kojem se dobijaju nagrade činilo je to da tri učenika sa najviše bodova na kraju dobiju tri košarkaške lopte.

„Cilj ove manifestacije jeste da uključimo veliki broj dece, a i celog stanovništva da se bave sportom i da uopšte podignemo svest o tome koliki je važno da se svi bavimo sportom. Tokom ove nedelje imaćemo niz aktivnosti – Javni čas rekreacije, rukometa , odbojke, fudbala biće biciklistička tura, kajak za sve. U centru Grada 27. septembra biće održana centralna manifestacija pod nazivom „Sportski mix“ gde će nam se pridružiti i Fitnes i Plesni klubovi. Pozivamo sve da nam se pridruže“, istakla je Antonija Nađ Kosanović.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar