(VIDEO) Članovi ARK “Somaraton” na 39. izdanju Plivačkog i trkačkog sportskog festivala u Kanjiži

Članovi Atletskog kluba “Somaraton” učestvovali su na 39. izdanju Plivačkog i trkačkog sportskog festivala u Kanjiži. U subotu po veoma toplom vremenu dali su svoj maksimum i ostvarili zapažene rezultate.

U plivačkom takmičenju na 3.000 metara predstavnik somborskog kluba bio je Milan Kovačić. Milan je isplivao odlično treće mesto u svojoj starosnoj kategoriji.

Ovoga puta takmičili su se i najmlađi članovi „Somaratona“ i to u trci na 2.600 metara. Hana Marković je osvojila treće mesto u konkurenciji devojčica. Najbrži mladi somaratonac bio je Vojin Buzadžić koji je trku završio na četvrtom mestu, dok je Aleksej Tutuš bio šesti.

Seniori su se takmičili na 3 distance. Na 4,3 kilometra, “somaratonka” Damjana Perenčević je ubedljivo trijumfovala. Na 10 kilometara drugo mesto u konkurenciji žena osvojila je Zorica Kulić a najbrži somaratonac bio je Damir Marković koji je zauzeo sedmo mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji 164 finišera kao i drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji.

Grujić Firanj osvojila je prvo mesto a Mirjana Došen, Robert Lalić i Arpad Šarkezi druga mesta u svojim starosnim kategorijama.Trku su istrčali i Dejan Nikolić, Milan Kovačić, Miroslav Liščević, Zoran Nikolić, Srđan Buzadžić, Boško Jerković i Mina Bošnjak. Na polumaratonskoj distanci od 21 kilometar trčao je član ‘’Somaratona’’ Vladimir Bulaić.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar