(VIDEO) Apatinski atletičari u dobroj formi pred 25. Apatinski Dunavski polumaraton

Proteklog vikenda članovi Atletskog kluba “Apatin” imali su odlične nastupe na trkama u Zagrebu, Novom Sadu i Rekovcu.

Najuspešniji je bio Đuro Borbelj koji je u subotu na trci iz serije Krosa “RTS-a” u Rekovcu u sjajnoj konkurenciji u trci na 5 kilometara osvojio drugo mesto, dok je u nedelju nastupio na tradicionalnom “Novosadskom maratonu” gde je trijumfovao u trci na 10 kilometara. U Novom Sadu su u trci na 5 kilometara odlične rezultate ostvarili Đurić Nemanja koji je završio trku na 2.mestu i Aleksandar Stajić koji je odmah za njim prošao finiš liniju i zauzeo 3.mesto, u istoj trci Đurić Nikola je ostvario lični rekord i zauzeo 6. mesto u sveukupnom plasmanu.

Sjajan rezultat ostvario je i Predrag Vejin koji je učestvovao na 29. “Zagrebačkom maratonu”, i u svojoj starosnoj kategoriji zauzeo 2. mesto istrčavši stazu dugu 42 kilometra i 195 metara sa ličnim rekordom koji iznosi 3 sata 4 minuta i 14 sekundi, što je rezultat vredan svih pohvala s obzirom na starosnu kategoriju u kojoj nastupa.

Rezultati članova Atletskog kluba “Apatin” dobra su uvertira za sjajnu atletsku manifestaciju koja se u nedelju 17.oktobra održava u Apatinu a to je međunarodni jubilarni 25. “Apatinski Dunavski polumaraton”, na kojem će se okupiti trkači iz više od deset zemalja.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar