Održana 116. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Sednica je počela minutom ćutanja kojom je odana počast preminulom članu Gradskog veća za oblast poljoprivrede Borisu Buloviću.

Na 116. sednici Gradsko veće donelo je odluku o raspisivanju Javnog poziva za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju objekata u vlasništvu udruženja građana. Cilj ovog javnog poziva je da se podstaknu aktivnosti civilnog sektora kao i očuvanja kulturnog, istorijskog i turističkog nasleđa grada Sombora.

Ukupan iznos sredstava koja će se dodeljivati putom ovog Javnog poziva je 1.500.000,00 dinara sa PDV-om. Sredstva za finansiranje se dodeljuju Odlukom Komisije. Maksimalni iznos koji se dodeljuje po pojedinačnoj prijavi je 350.000,00 dinara sa PDV-om, a korisnik može učestvovati i sopstvenim sredstvima ukoliko iznos izrade projektno-tehničke dokumentacije premašuje iznos sredstava određen Odlukom Komisije. Pravo učešća imaju udruženja građana čija se nepokretnost nalazi unutar kulturno-istorijskog jezgra grada, koje je oivičeno ulicama Venac Petra Bojovića, Venac Stepe Stepanovića, Venac Radomira Putnika i Venac Živojina Mišića.

Gradsko veće donelo je odluku o obrazovanju žirija za potrebe sprovođenja javne nabavke „Konkurs za dizajn – urbanističko-arhitektonski konkurs za idejno rešenje parternog uređenja Trga Svetog Trojstva u Somboru.

Članovi Gradskog veća dali su i saglasnost za izgradnju priključnog gasovoda u industrijskoj zoni, kao i priključnog gasovoda za zgradu Istorijskog arhiva.

Redakcija

Redakcija