NSZ: Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje za 2021. godinu.

Subvencije se dodeljuju u jednokratnom iznosu od 250.000,00 dinara, odnosno 270.000,00 za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog
društva.

Zahtev za dodelu subvencije mogu podneti lica prijavljena na evidenciju nezaposlenih lica koja imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva. Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci.

Pravo na subvenciju se može ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih lica, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja. U tom slučaju svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 250.000,00 dinara, odnosno 270.000,00 dinara u slučaju kada zahtev podnosi osoba sa invaliditetom.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje, preko Pozivnog centra Nacionalne službe, telefon: 0800-300-01 ili na sajtu Nacionalne službe.

Poslednji rok za podnošenje zahteva sa biznis planom je 17. maj tekuće godine.

Redakcija

Redakcija