Mali: Zdravstveni radnici danas dobijaju po 10.000 dinara, od ponoći kreće prijava mladih za 100 evra

Novu jednokratnu pomoć od 10.000 dinara danas dobijaju zdravstveni radnici, a mladi od ponoći mogu da se prijave za državnu pomoć od 100 evra, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Govoreći za RTS on je naveo da zdravstveni radnici podršku dobijaju u kontinuitetu što je način da im se kaže hvala za sve što čine za zemlju i građane.

Prema pisanju „Tanjuga“ materijalnu pomoć dobijaju zdravstveni radnici u zdravstvenom sistemu, vojno-zdravstvenim ustanovama, zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije.

Mladi od 16 do 29 godina za državnu pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti moći će da se prijave noćas od ponoći do 30. januara. Prijave su elektronske preko portala Uprave za trezor kroz jednostavan postupak.

Mali je dodao da oni koji nemaju račun samo biraju banku, a u njoj će im biti otvoren račun na koji će država uplatiti 100 evra. Ministar je najavio da će novac mladima biti isplaćen 1., 2. i 3. februara.

Takođe najavljeno je da će svi penzioneri u februaru dobiti po 20.000 dinara novčane podrške.

Redakcija

Redakcija