ComNet saopštenje povodom pretnji i napada na Milana Lađarevića

Udruženje elektronskih medija Komnet poziva policiju i tužilaštvo da hitno istraže ko stoji iza upućenih pretnji i napada na Milana Lađevića, glavnog urednika „Srpskog telegrafa“.

Udruženje elektronskih medija Komnet najoštrije osuđujepraksu pretnjinovinarima u Srbiji. Komnet upozorava da je krajnje vreme da se prestane sa napadima i pritiscima na novinare. Ujedno poziva Komisiju za bezbednost i zaštitu novinara da preduzme sve raspoložive radnje kako bi se brže otkrivali počinioci i podigao nivo bezbednosti novinara. Napadi na novinare koji profesionalno rade svoj posao je napad na slobodu informisanja, na demokratska dostignića srpskog društva. Ti napadi su jednostavno nedopustivi.

Komnet pozivanovinare, novinarska i medijska udruženja da osude svaki vid nasilne retorike koja kreira atmosferu za direktne pretnje i napade na novinarekakav je ovaj.

Istovremeno, Komnet poziva i sve učesnike u javnom životu da prestanu da svojim pretnjama novinarima i akterima javnog života stvaraju atmosferu u kojoj je dozvoljeno upućivati najteže uvrede i pretnje.Uzdržavanje od nasilne retorike i pretnji je preduslov za bezbedan, slobodan i nezavisan rad medija. Svi moramo dati svoj doprinos.

Redakcija

Redakcija