Atletsko rekreativni klub “Somaraton” obeležio jubilej – deset godina od osnivanja

Atletsko rekreativni klub “Somaraton” je u subotu, 15. februara, obeležio jubilej – deset godina od osnivanja.

Trkačka sezona u 2019. godini bila je i više nego uspešna za ovaj klub, osvojene su dve seniorske bronzane medalje na državnim prvenstvima i uspešno je organizovano državno prvenstvo u polumaratonu održano u okviru 40. Somborskog polumaratona.

Kao i svake godine na ovaj dan “Somaraton” je svečano dodelio priznanja i plakete najuspešnijim pojedincima. Pomenućemo da je “Nagradu za životno delo” i nemerljiv doprinos razvoju rekreativnog trčanja dobio Arpad Šarkezi.

Najvažnije priznanje koje dodeljuje klub – “Plaketu za doprinos razvoju rekreativnog trčanja” za 2019. godinu uručena je Dušanki Golubović, gradonačelnici Sombora.

U obrazloženju prilikom dodele plakete navedeno da je: “Gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović svojim ličnim angažovanjem napravila velik i nemerljiv doprinos razvoju trčanja u našem gradu. Potpuno drugačiji pristup u odnosu na svu dosadašnju praksu i na ustaljene stereotipe koji se vezuju za čelne ljude, gradonačelnica je zamenila za razumevanje i pre svega konkretnu podršku. Bilo da je kao učesnik jedne od trka u našem gradu ili da nastupa kao gradonačelnica Sombora, podrška trkačkoj misiji – razvoju zdravijeg i srećnijeg društva je neupitna“, stoji u obrazloženju.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar