„Art okupacija“ zakazana za 18. septembar u Somboru

U svojoj nameri da promoviše savremenu umetnost i podrži mlade umetnike i stvaraoce, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor pokrenuo je 2017. godine Umetnički festival studenata „Art okupacija“.

Ovogodišnje izdanje festivala održaće se 18. septembra i u sklopu umetničkog programa okupiće studente završnih godina umetničkih akademija – slikare, reditelje, dramske umetnike, muzičare i operske pevače.

Studenti će, tog dana, „okupirati“ Sombor umetnošću, odnosno izvedbama u javnim prostorima – predstavama, koncertima, i likovnim performansima.

Pored bogatog programa namenjenog publici, organizuju se programi za učesnike festivala – edukacije koje vode afirmisani stvaraoci iz zemlje i regiona, kao i izleti i druženja, a sve sa ciljem da se mladi umetnici upoznaju, povežu i izgrade osnov za buduće projekte.

Pored studenata iz regiona, na prethodnim festivalima učestvovali su studenti umetničkih akademija iz Mađarske i Nemačke.

Ovogodišnja “Art okupacija” biće održana na Trgu Svetog Đorđa i u Atrijumu Gradske kuće u Somboru, u terminu od 17 do 23 časa, i u ukviru nje Somboru će se predstaviti studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu s Muzičkog i Likovnog departmana, kao i studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Autor i inicijator Festivala “Art okupacija” je Mihajlo Nestorović, glumac i Upravnik Pozorista mladih Novi Sad.

Redakcija

Redakcija