U naredna dva vikenda sledi završnica fudbalskih liga na stadionima širom Vojvodine

Utakmice 29., pretposlednjeg kola Srpske lige Vojvodina se sve igraju u subotu 3.juna sa početkom u 17 časova i 30 minuta. Kolo će svakako obeležiti derbi začelja u kojem se u Zrenjaninu sastaju ekipe „Radnički“ i „Stanišić“. Domaćini imaju priliku da kartu za opstanak u srpskoligaškom društvu obezbede dobrim rezultatom pre poslednjeg kola a gosti da se uhvate za slamku jer pobedom bi se bodovno poravnali sa zrenjanincima i ušli u poslednje kolo sa malom prednošču, jer su tada domaćini dok „Radnički“ gostuje.

U ostalim susretima sastaju se u subotu u Šajkašau „Borac“ i „Podunavac“, u Kuli „Hajduk 1912“ i „Kabel“, dok u Bečeju gostuje „Tisa“. U Rumi „1.maj“ dočekuje „Omladinac“, u Odžacima igraju „Tekstilac“ i „Bačka“ i u Elemiru „Naftagas“ i „Dinamo 1945“, slobodna je ekipa „Jedinstvo“. Redosled na tabeli, kao što smo rekli, se neće značajno promeniti pre poslednjeg kola, ostaje da se vidi da li se borba za opstanak nastavlja do poslednjeg minuta prvenstva.

U 29.kolu Vojvođanskog Severa, slična situacija, prvak se zna ali za opstanak se bori do zadnjeg kola nekoliko klubova. Jedna utakmica su igra u subotu 3.juna i to u Prigrevici gde će tim koji je obeležio ovu sezonu i budući srpskoligaš „Bratstvo 2019“ biti domaćin ekipi „Sloga“ iz Čonoplje. U nedelju u Bajši gostuje ekipa „Vrbas“, u Bačkom Gradištu igraju kandidati za ispadanje „Vojvodina“ i „Senta“, u Subotici igraju „Bačka“ i „Obilić“ a u Bačkom Petrovcu domaća „Mladost“ i „Mladost“ iz Turije. Bodovi su itekako potrebni i ekipi „Mladost APA“ koja je domaćin ekipi „Hercegovac“. Ekipa koja ispada sigurno „Krila Krajine“ je domaćin ekipi „Radnički 1905“ dok „Radnički 1918“ će u Ratkovu tražiti bodove spasa u susretu sa ekipom „Preporod“.

Dakle, odluke o rasporedu na tabeli pri dnu tabele,pred poslednje kolo, doneće utakmice u Bačkom Gradištu, Apatinu i Ratkovu.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar