(VIDEO) Somborski bokseri na 64. “Zlatnoj rukavici“

Tradicionalni Međunarodni turnir u boksu 64. „Zlatna rukavica“ održan je protekle nedelje u Loznici u organizaciji Grada Loznica i partnera Boks klub “Loznica” i Bokserskog saveza Srbije.

U Loznici su u ring ulazili bokseri i bokserke iz 17 zemalja. Na spisku boksera iz Srbije bili su somborski bokseri Vladimir Gubaš, Uroš Drača i Rade Joksimović, Nazif Sejdi i Omer Ametović. Pored njih učešće su uzeli i članovi somborskog kluba Antonio Biset i Jababu Mađi koji su nastupili za svoje zemlje, Kubu odnosno Ganu.

Vladimir Gubaš (67 kg) je prekidom u prvoj rundi pobedio Zorana Stojanovića iz Crne Gore. U sledećoj fazi za protivnika je imao mnongo iskusnijeg boksera Evgenija Koola od koga je izgubio prekidom u prvoj rundi. Uroš Drača (71 kg) i Rade Joksimović (51) su poraženi već u prvom kolu. Drača od predstavnika iz Moldavija, a Joksimović iz Rusije. Antonio Biset (Kuba) i Jababu Mađi (Gana) izgubili su takođe na startu takmičenja.

U mečevima za trofeje našli su se Omer Ametović i Nazif Sejdi i obojica su bili uspešni. Omer Ametović je u muva kategoriji bio bolji od rivala iz Rusije Artura Muhtarova, dok je Nazif Sejdi u lakoj kategoriji, pobedio boksera iz Kirgistana Numanbetova Zamirbekova.

Tradicionalna bokserska revija okupila je stotinak bokserki i boksera koji su predstavljali petnaestak zemalja.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar