(VIDEO) Fudbalski klubovi somborske opštine ovog vikenda završavaju jesenje sezone fudbalskih liga

Pred zimsku pauzu FK „Radnički 1912“ domaćin je ekipi „Bačka“, „Stanišić“ gost u Bečeju, „Sloga“ u Ratkovu, „Hajduk“ u Liparu „ ŽAK“ u Obrovcu, „Kordun“ u Bačkom Gračacu.

U finišu jesenjeg dela Srpske lige Vojvodina „Radnički 1912“ je porazom prošle nedelje u Staroj Pazovi izgubio prvo mesto na kojem je bio veći deo takmičenja. Da bi se vratio na čelnu poziciji trebalo bi da pobedi na svom terenu u subotu ekipu „Bačka“ iz Bačke Palanke, ali i da „Jedinstvo“ ne osvoji 3 boda u Rumi. U trci za najviši plasman je i ekipa „Tekstilac“ iz Odžaka koja je domaćin ekipi „Dinamo 1945“ iz Pančeva. „Stanišić“ u subotu gostuje u Bečeju i svaki bod bi bio iznenađenje.

Pred poslednje 15.kolo ove jeseni na tabeli prvo je „Jedinstvo“ sa 28 bodova, drugi „Radnički 1912“ sa 27 koliko ima i „Tekstilac“ i po svemu prikazanom do sada ove tri ekipe će biti glavni favoriti na proleće za prelazak u viši rang takmičenja. Slična situacija je i na začelju tabele. Tri tima će voditi na jesen borbu za opstanak u severno srpskom društvu. „Bačka“i „Stanišić“ kao 14. i 15. tim lige imaju 10, dok poslednja ekipa „Radnički“ Zrenjanin ima 9 bodova. Da li će se nešto promeniti posle utakmica ovog vikenda videćemo . Utakmica na Gradskom stadionu između „Radničkog 1912“ i „Bačke“ igra se u subotu sa početkom u 13 časova.

U finišu jesenjeg dela Vojvođanske lige Sever u 15.kolu „Sloga“ iz Čonoplje gostuje u nedelju u Ratkovu. U ovom rangu takmičenja prvak je praktično skoro i rešen već u jesenjem delu takmičenja, jer ekipa „Bratstvo 2019“ ima maksimalna 42 boda i pobeđuje iz utakmicu u utakmicu i tako će biti verovatno i u subotu u susretu sa ekipom „Vrbas“ u Prigravici.
„Vrbas“ jeste 2. na tabeli sa 28 bodova ali svaki drugi rezultat sem pobede domaćina biće iznenađenje. Na proleće će nekoliko klubova voditi borbu oko toga ko će biti iza ekipe iz Prigrevice. Među njima je i „Sloga“ koja je trenutno 5. sa 25.bodova.

Jesenji deo će se završiti i u PFL Sombor. U 15.kolu svi klubovi somborske opštine igraju u gostima „Hajduk“ u Liparu, „ŽAK“ u Obrovcu, „Kordun“ u Bačkom Gračacu. Staparci su na vrhu tabele i dobrim rezultatom u Liparu će pokušati tu i da ostanu do proleća. „ŽAK“ u Obrovcu može da učvrsti svoju poziciju u sredini tabele dok „Kordun“ u Bačkom Gračacu igra važan susret sa ekipom „Borac 46“. Poraz bi značio poslednje mesto na tabeli pred odlazak na pauzu. Lider na tabeli ima 36 bodova, a prate ga „Rusin“ sa 34 i „Lipar“ sa 31. bodom. „ŽAK“ je 10. sa 16, a „Kordun“ poslednji sa 9 bodova, koliko ima i „Tvrđava“ iz Bača.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar