Najavljena nova ulaganja u projekte u Somboru

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić posetio je tokom jučerašnjeg dana Sombor gde je zajedno sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem obišao kompaniju „GUMA S“ i industrijsku zonu, a održan je i sastanak u zgradi Gradske uprave.

Povod posete bio je nastavak zajedničke saradnje Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata na novim projektima, kao i pregled realizovanih projekata u prethodnom periodu.

Pokrajinski sekretarijat je u prethodnom periodu izdvojio sredstva za nova zapošljavanja, a jedna od kompanija koja je iskoristila te podsticaje je i privredno društvo „GUMA S“ koja je svoj rad nastavila na novoj lokaciji u somborskoj industrijskoj zoni, a u planu ima proširenje proizvodnje, što će doneti i dodatna zapošljavanja.

Tokom obilaska industrijske zone predstavljeni su naredni infrastrukturni projekti, koji će omogućiti investitorima još bolje uslove za ulaganja u proizvodnju u Somboru.

Gradonačelnik je poručio i da Grad Sombor ima jasnu viziju kako će nastaviti prekograničnu saradnju.

Na jučerašnjem sastanku razgovarali su i o procesu elektronske uprave i početku njegove primene, kao i narednim koracima za unapređenje jedinstvenog upravnog mesta u Somboru kako bi usluge za građane bile još jednostavnije i pristupačnije.

Na sastanku su učestvovali i načelnica Gradske uprave grada Sombora Jelena Velebit, predstavnica kompanije „LANACO“ Radmila Zekić, kao i pokrajinski poslanici Vesna Tomić, Nada Mandić i Marko Marić.

Redakcija

Redakcija