(VIDEO) Takmičari AK “Apatin” iza sebe su imali veoma uspešnu nedelju

Članovi Atletskog kluba “Apatin” protekle nedelje imali su nekoliko zapaženih nastupa na trkama širom Srbije.
Na Kopaoniku je održana tradicionalna šesta po redu Trejl trka „Kopaonik 2021“, gde je odličan nastup imao Đuro Borbelj koji je ubedljivo trijumfovao u trci na 15 kilometara u sveukupnom plasmanu.

U Valjevu je održan tradicionalni 3. Valjevski polumaraton gde je apatinac Milan Marinković osvojio drugo mesto u sveukupnom plasmanu u trci na 21 kilometar i 97 metara sa rezultatom 1 sat 26 minuta i 4 sekunde.

U Subotici 4. Subotički polumaraton naravno nije mogao proći bez atletičara iz Apatina. U polumaratonskoj trci u svojim starosnimkategorijama Zoran Radičanin osvojio je drugo a Kop Bahadur Gurung treće mesto, dok je u trci na 10 kilometara Igor Bakoš osvojio sedmo mesto u ukupnom plasmanu uz oboren lični rekord.

Da AK “Apatin” ima dobre veteran potvdili su rezultati sa Prvenstva Srbije za veterane koje je održano na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici. Osvojeno je mnogo medalja a izdvojićemo Vesnu Bogišić – Vicko koja je u kategoriji žene 35 do 39 godina osvojila prva mesta na 200 metara i 400 metara, u istoj kategoriji Aleksandra Burkanović je u trci na 3000 metara osvojila prvo mesto.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar