(VIDEO) Sve popularniji jednodnevni turistički programi

Sa popuštanjem epidemioloških mera kako kod nas tako i u inostranstvu, počelo je sve veće interesovanje za letovanje naših sugrađana u inostranstvu. Kao najtraženije lokacije izdavajaju se Grčka, Turska i Egipat.

Vođeni ovom temom, posetili smo Turističku agenciju „Euroline Pekez“ i od Ivane Madžarev, referenta prodaje, dobili informaciju da li se naši sugrađane informišu o novim uslovima putovanja i koja pitanja najčešće postavljaju.

“Ova situacija nas baš navikava na neke nove uslove putovanja. Svi su željni putovanja moram da napomenem, i svi jedva čekaju da polako to krene da se realizuje. Uglavnom su to poznate destinacije, tu su samo neke dodatne informacije u pitanju ali najviše ih interesuje koji su to uslovi, kada se ide na putovanje, znači koji su to uslovi ulaska u zemlju i koji su uslovi što se tiče povratka u Srbiju. Tako da to su neke stvari koje ih najviše iteresuju ali moram da kažem da zaista imao divne putnike koji su spremni na te neke otežavajuće okolnosti što se tiče putovanja“, ističe Ivana.

Našu sagovornicu smo pitali kakva je situacija sa jednodnevnim programima i da li postoji interesovanje za njih?

„Oni su trenutno jako aktuelni i vlada izuzetno veliko interesovanje. Organizujemo uglavnom za Etno selo Stanišić ili Sarajevo, s obzirom da i nije neko daleko putovanje, tako da moguće je putovanje, odnosno ulazak u zemlju bez ograničenja, bez testiranja, tako da eto nudimo našim građanima da provedu možda eto jedan dan na malo drugačiji način“, završava Madžarev.

Treba napomenuti da je pandemija korona virusa veoma pogodila sektor turizma, a o tome govore i podaci Udruženja turističkih agencija Srbije da je do sada prestalo da radi oko 200 agencija.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik