(VIDEO) Grad Sombora deo nacionalne akcije „Posadi svoj hlad“

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama, Grad Sombor i „Apatinska pivara“ pridružili su se nacionalnoj akciji „Posadi svoj hlad“.

Upravo tim povodom, na Trgu Svetog Trojstva održana je javna podela 300 sadnica belog jasena, a takođe širom Srbije podeljeno je 30.000 sadnica.

“U Somboru će biti podeljeno 300 sadnica sa tim što je 10% sadnica odvojeno za škole i vrtiće.

Akciju je inicirao Zeleni razvojni centar iz Sremske Mitrovice a sadnice su finansirane od strane Apatinske pivare. Dakle ukupan broj je 30.000 u celoj državi. Cilj je da se podeli narednih godina oko 300.000 do 600.000 sadnica, tako da ova akcija će se nastavljati, biće kontinuitet za svaki sledeći period sadnje.

Želeo bih samo da iskoristim priliku da pozovem Somborske firme i preduzetnike da se uključe u ovu akciju u sledećem periodu sadnje koja će biti na jesen i nadam se da će ova akcija biti medijski propraćena i poznatija u Srbiji pa da ćemo u narednom periodu moći da posadimo veći broj sadnica“ – rekao je Siniša Borota pomoćnik gradonačelnika za zaštitu životne sredine.

Jedna osoba mogla je da dobije najviše po jednu sadnicu, a kako saznajemo građani Sombora, oduševljeno su dočekali ovu akciju.

“Meni znači mnogo zato što lepo je videti da ovaj grad napreduje u svakom smislu pogotovo kada je u pitanju priroda i zaštita životne sredine a videvši ove sve ljude, definitivno, za vreme karantina su porazmislili o nekim važnijim stvarima, tako da znači mi u svakom smislu i emotivno i u nekom drugom” – rekla je naša sugrađanka Jovana Miletić.

Treba napomenuti da svaka sadnica sadrži uputstvo za sadnju i QR kod preko kojeg može da se registruje i prate uputstva za njen dalji razvoj.

Za sugrađane koji su želeli da učestvuju u akciji, a nemaju odgovarajući prostor obezbeđena je posebna lokacija za sadnju.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar