Zvaničnici Sportskih igara mladih iz Srbije nastavljaju kampanju #kodkucejezakon

„Dunav osiguranje – Sportske igre mladih nastavlja da digitalnom kampanjom #kodkucejezakon, ukazuju na to koliko je važno da u vreme pandemije ostanemo u svojim domovima.

Kampanju sprovode „Dunav osiguranje – Sportske igre mladih“, zajedno sa kolegama iz istih organizacija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Posle fudbalera Nemanje Matića, Luke Modrića i Edina Džeka, tokom proteklih nedelja, uključili su se u kampanju i brojni sportisti, glumci, voditelji i druge istaknute javne ličnosti iz Srbije, regiona i celog sveta. Među njima su ambasadori Igara Johanes Han, Aleksander Čeferin, legendarni portugalski fudbalski as Luis Figo, srpski div u NBA Boban Bobi Marjanović, te nekadašnje fudbalske legende Zvezde i Partizana – Dragan Stojković Piksi i Saša Ilić, kao i Predrag Mijatović, koji je uz Igre više od jedne decenije.

Sportske igre mladih održavaju se već 24 godine u Republici Hrvatskoj, 10 u BiH, a sezona koja je pred nama biće sedma u Srbiji. Prošle godine, u regionu je učestvovalo više od 202.000 dece i mladih, a od osnivanja do danas u Igrama učestvovalo više od 1.700.000 đaka. U skladu sa merama Vlade Republike Srbije, sve aktivnosti „Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“ planirane za ovu godinu biće održane po završetku vanrednog stanja. Plamen Igara će krenuti iz Priboja, opštine koja je izabrana za domaćina svečanog otvaranja Igara u Srbiji za 2020. godinu.

Redakcija

Redakcija